Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Социалният министър Деница Сачева коментира в студиото на БНТ

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Социалният министър Деница Сачева коментира в студиото на БНТ
Коментари Харесай

Сачева: Възможностите на бюджета са ограничени и няма как да се даде на всеки каквото очаква

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Социалният министър Деница Сачева разяснява в студиото на Българска национална телевизия дали средствата по време на пандемия са били разпределени в точния момент и вярно сред българските жители:

" Помислили сме за всички - и за децата, за родителите и за възрастните хора. Но опциите на бюджета са лимитирани и няма по какъв начин да се даде на всеки това, което той чака. 

Ние носим отговорност, а други могат да подлагат на критика в профил. Мерките би трябвало да съществуват. Какво пазаруване на избори може да има, когто би трябвало да подкрепиш хората през днешния ден. 

Мярката 50 лв. не е до изборите, мярката есвързана с изключителната епидемиологична конюнктура. И защото обстановкат апродължава до април, ние към този момент сме декларирали, че добовката щ ебъде и през април. Пенсионерите имат нараснали здравни разноски. 56 лв. е междинният разход на пенсионер за медикаменти на месец. 

800 млн лв. са изплатени по мярката 60/40 и са непокътнати 300 000 раб места. 2 млрд са средствата, коит оса тигнали до хората в България. 500 млн са пре Мин стопанска система, 100 млн за туризма, 300 млн за семействат ас деца отдалечени - едно семейство е вземало приблизително 900 лв.. Само по затворени бизнеси имаше закъснение, тъй като искахме да стигнат средствата до 46 служащи и чиновници. "  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР